Groepsreis “Citytrip Madrid” 03-06/06/22 met Nederlandstalige gids

slechts 22 plaatsen!

Troeven

Korte reisbeschrijving

Madrid, misschien wel de uitbundigste stad van Europa. Deze stad van extremen nodigt uit… van topmusea tot prachtige parken, grootse lanen en opmerkelijke architectuur, een heerlijke keuken en veel, heel veel terrasjes ! Wie van het leven houdt, houdt van Madrid. Op deze citytrip leren we de metropool op een aangename manier kennen.

Programma

Dag 1: vrijdag 03/06/22 Brussel – Madrid

Afspraak om 18:00 in Zaventem. Vertrek van onze rechtstreekse vlucht naar Madrid om 19:55 uur. Om 21:55 uur aankomst in Madrid en transfer naar ons zeer centraal gelegen hotel Miau met het openbaar vervoer of bus (slechts 14 km). Check in hotel Miau en vrije avond.

Dag 2: zaterdag 04/06/22 Madrid

Na het ontbijt begint ons Madrileens avontuur. We verkennen het kloppende hart … en we beginnen op Plaza Mayor, het bekendste plein van deze stad. Onze tocht gaat verder richting koninklijk Madrid met de kathedraal en het koninklijk paleis. Indrukwekkend ! Afkoeling brengt zeker het Parque del Oeste met haar bijzondere Templo de Debod.

Lunchen kunnen we doen in de omgeving van de overdekte markthal San Miguel. (facultatief)

Vervolgens wandelen we via het imposante en drukke Plaza de Espana tot aan de Gran Via, de indrukwekkende boulevards vol theaters, hotels, winkels… je raakt hier echt niet zo snel uitgekeken. Piepen doen we ook even in gaytown Chueca. Ideaal voor een terras… Onze wandeling leidt uiteindelijk tot de Puerta del sol waar we de beer zoeken. We verkennen het plein en de buurtstraatjes en stranden zo opnieuw bij ons hotel.

Diner samen (facultatief: u wordt voor vertrek nog gecontacteerd om eventueel in te schrijven, Spanje is relatief goedkoop)

Dag 3: zondag 05/06/22 Madrid

Na ons ontbijtbuffet gaan we tot de Puerta de Europa. Een compleet ander Madrid. Daarna gaan we op stap richting Estadio Santiago Bernabeu (indien open doen we een bezoek).

Sowieso is de omgeving interessant : Torre Europa, Torre Picasso en ook het Plaza Colon is indrukwekkend. Statig met de nationale bibliotheek maar ook commercieel met het Hard Rock Café en het Wassenbeeldenmuseum die dagdagelijks toeristen lokken.

Plots komen we in de buurt van de Paseo del Arte met haar topmusea : Prado, Museo Thyssen, Cai xa Forum,… maar onze bestemming is het Parque del Retiro. Dit grootse park biedt schaduw, muziek en water. Varen op het meer is zeker (optioneel) een mogelijkheid en het kristallen paleis laat niemand onberoerd.
We wandelen helemaal verder die dag tot het Atochastation met een bijzonder interieur. Op die manier komen we opnieuw aan bij ons hotel. Een rijk gevulde en vooral gevarieerde dag.

Lunch is faculatief. Diner samen (faculatief: u wordt voor vertrek nog gecontacteerd om eventueel in te schrijven)

Dag 4: maandag 06/06/22 Madrid – Brussel

Na het ontbijt stockeren we onze bagage bij de receptie van het hotel en starten we de dag bij El Rastro, de zondagse vlooienmarkt… een echt ritueel voor de Madrilenen en wellicht verrassend voor ons.

Via een lokale markt gaan we nog tot aan de prachtige stierenarena volledig bekleed met baksteen en azulejo’s (indien open doen we een bezoek). We bezoeken er ook een klein museum over de bekendste toreadors van Spanje. Lunch is facultatief.
Terug in het centrum is er nog tijd voor wie wat wil shoppen, een topmuseum wil meepikken of nog wat enkele souvenirs wil aanschaffen. In de late namiddag transfer naar de luchthaven. De vlucht is om 17:00, aankomst om 19:00 in Brussel.

Prijs

699 € p.p. (op basis van een dubbele kamer)

 • Supplement singlekamer: +125 €
 • 3de persoon in één kamer is op aanvraag
 • Max 22 deelnemers

Inbegrepen

 • Vluchten met Ryanair in Economy class (10 kg/pp handbagage, 1 handtas en alle taksen incl). Mogelijkheid om toiletgerief af te geven aan begeleider dat ruimbagage voorziet voor de vloeistoffen.
 • Verblijf in het bijzonder mooie en super centraal gelegen Hotel Miau 3*+ in een standaard kamer op basis van kamer & ontbijt
 • Uitstekende Nederlandstalige gids gedurende gans het verblijf (gast-gids Bruno Liagre)
 • Alle inkomgelden van de omschreven excursies in het programma, indien het bezoek aan het voetbalstadion niet kan doorgaan wordt er €25 terugbetaald.
 • Openbaarvervoer of de voorziene bus van de luchthaven naar het hotel en omgekeerd
 • De BTW

Niet inbegrepen

 • Alle maaltijden & dranken (ontbijt is wel inbegrepen)
 • Eventueel transport met openbaarvervoer in de stad
 • Eventuele inkomgelden die niet inbegrepen zijn in het programma
 • Fooien voor de gids = 10 € pp
 • Eventuele annuleringsverzekering (45.53 € pp voor een dubbele kamer en 55.91€ pp op basis van een single kamer, bij inschrijving te vermelden)
 • Alle persoonlijke uitgaven

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

Groepsreis “Citytrip Madrid” 03-06/06/22 met Nederlandstalige gids

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie

Reisaanvraag

Groepsreis “Citytrip Madrid” 03-06/06/22 met Nederlandstalige gids