13-daagse cruise 28/07-09/08/22 : Italiaanse steden en Griekse eilanden!

(Her)ontdek de oudheid in de prachtige Italiaanse steden en geniet van de prachtige natuur en cultuur op de idyllische Griekse eilanden tijdens deze 13-daagse cruise met Holland America Line! Daarenboven zijn er stops in Kusadasi van waaruit je een bezoek kan brengen aan onder andere Efeze en het minder gekende Kotor in Montenegro. Kortom een cruiseroute om U tegen te zeggen en dit van donderdag 28 juli 2022 tot dinsdag 9 augustus 2022!

Vertrek vanuit het prachtige Rome en aankomst in Venetië waar verlenging mogelijk is om je trip volledig af te maken!

Deze cruise wordt gedaan met de Oosterdam, een Vista-schip van Holland America Line, dat onlangs uit het droogdok kwam met geweldige updates, waaronder volledig vernieuwde suites en nieuwe lounges, restaurants en entertainmentgelegenheden, zoals Music Walk™, met Lincoln Center Stage, B.B. King’s Blues Club en Billboard Onboard. Gasten kunnen kiezen uit heerlijke specialiteitenrestaurants, hun culinaire vaardigheden verbeteren bij EXC Port to Table en sensaties beleven bij BBC Earth Experiences.

De Oosterdam kan 1964 gasten ontvangen, heeft een lengte van 285 meter en breedte van 32 meter!

Dag 1: Brussel – Rome (- vertrek cruise om 18h00)

Vandaag vertrek u richting Rome vanuit Brussel en board u omstreeks 18u het schip voor de start van uw cruise. (Inscheping en ontdekking van het schip.)
Op de eerste dag wordt steeds een veiligheidsoefening gehouden, dus hou uw lifejacket bij de hand.

Pizza

Dag 2: Napels (Pompeii) –  Italië (07h00 – 17h00)

Napels in Italië bezit een magnifiek natuurlijk decor, waarbij de stad oprijst vanuit de brede bocht van zijn baai met de dreigende vulkaan Vesuvius en de diepblauwe zee als achtergrond. Het is de op twee na grootste stad in Italië na Rome en Milaan, en misschien wel de meest kleurrijke en verleidelijke van hen allemaal: Pracht en ellende leven in Napels in de 21e eeuw vlak naast elkaar, en deze mix is bedwelmend.

Mogelijke havenactiviteiten:

 • THE RUINS OF POMPEII

Vanaf de pier is het een rit van 45 minuten per bus naar de ruïnes van Pompeii, perfect bewaard gebleven sinds de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus.

Tijdens een begeleide wandeling leert u over de opgravingstechnieken die deze stad opmerkelijk intact hebben blootgelegd, en wat de bewoners deden op het moment van de uitbarsting. U krijgt een inzicht in het leven van de oude Romeinen terwijl u de baden, theaters, tempels, markten en het enorme forum ontdekt.

 • A TASTE OF NAPLES

Maak een panoramische rit door Napels, waarna u naar Posillipo Hill, Mergellina, en langs het beroemde Maschio Angioino kasteel rijdt.

Stop op het Piazza Plebiscito om de buitenkant van het Koninklijk Paleis en het San Carlo Opera House te zien. Geniet van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid op verkenning te gaan.

Stap binnen in een plaatselijk restaurant in het centrum van de stad om deskundige pizzabakkers te zien demonstreren hoe je een echte Napolitaanse pizza maakt. De pizza wordt geserveerd en u kunt hem opeten voordat u terugkeert naar de haven.

… en nog veel meer!

Dag 3: Dag Op Zee 

Een volle dag de tijd om het schip te leren kennen en uw weg te vinden op dit drijvend hotel.
Tal van activiteiten en entertainment is voorzien om het echte vakantiegevoel te ervaren.
Of wat dacht u van een duik in het zwembad op het bovenste dek? Of laat u volledig verwennen in het spa -en wellness centrum.

Dag 4: Thira (Santorini) –  Griekenland (08h00 – 18h00)

Santorini, de kers op de taart van de Griekse Cycladen, staat het meest bekend als het eiland met in het midden de enorme vulkanische caldera. Alle schepen uitgezonderd de grootste kunnen in deze prachtige, schilderachtige baai aanleggen. Cruisebezoekers die een middag of een dag blijven, kunnen zich onderdompelen in de kunst, het eten en de legendarische wijnen van dit eiland dat volgens sommigen de locatie van de verloren beschaving Atlantis is.

Mogelijke havenactiviteit:

 • PANORAMIC SANTORINI

De eerste halte van de excursie is de Profitis Ilias (Profeet Elias) berg, met het beste uitzicht van het hele eiland – een perfect fotomoment.

Bij het afdalen van de berg zal u stoppen om een lokale wijnmakerij te bezoeken.

De rit naar Oia zal u zeker vertrouwd maken met de inspirerende vulkanische natuur van het eiland; de uitzichten vanuit verschillende hoeken zijn heel spectaculair.

… en nog veel meer!

Dag 5: Kusadasi (Efeze) –  Turkije (07h00 – 18h00)

Kusadasi in Turkije is de toegangspoort naar een van de meest legendarische steden in de oudheid: Efeze. De heilige Paulus predikte in het grote theater en de gevel van de Celsus-bibliotheek staat er nog altijd als een getuigenis van de functie van de stad als centrum van onderwijs en cultuur.

Niet ver van Efeze stond ooit de tempel van Artemis (ook bekend als de tempel van Diana), een van de zeven wereldwonderen, die pelgrims van rond het Middellandse Zeegebied aantrekt. Hoewel deze niet meer overeind staat, kunt u tussen de funderingen en resten van de hoge zuilen wandelen.

Mogelijke havenactiviteit:

 • BEZOEK AAN EFEZE

Een bezoek aan Efeze is een bezoek aan een van de best bewaarde antieke steden ter wereld. Historici uit de oudheid geloofden dat de Amazones Efeze stichtten, maar nu wordt aangenomen dat het de Hettitische stad Apasa was.

Volg uw gids naar het Odeon, waar de adviesraad zijn vergaderingen hield.

Wandel langs de Baden, evenals langs vele andere zuilen, monumenten en ruïnes, waaronder de Celsus Bibliotheek en het Grote Theater.

Terugkeer naar Kusadasi om te winkelen en een demonstratie van Turkse tapijten te zien, of ga direct terug naar het schip.

… en nog veel meer!

Dag 6: Heraklion (Kreta) –  Griekenland (08h00 – 18h00)

Heraklion is de regionale hoofdstad en de grootste stad op Kreta (het grootste eiland van Griekenland), en al honderden jaren een favoriet van reizigers. Leden van de eerste grote Europese beschaving, de Minoërs, bouwden hier 5.000 jaar geleden paleiscomplexen; deze werden pas in de 20e eeuw herontdekt.

Ook nu nog hebben Kreta en zijn hoofdstad een karakter dat verschilt van dat van de rest van Griekenland. Het is een mengeling van een zekere wildheid en traditionele gastvrijheid, vermengd met zijn geschiedenis en een ruig maar prachtig landschap van verborgen plateaus en bergen die tot bijna 2.500 meter hoog uittorenen. De mensen, de bergtoppen, de oude plaatsen en de adembenemende kust maken het tot een onvergetelijke plaats.

Mogelijke havenactiviteit:

 • PALEIS VAN KNOSSOS EN HET ARCHEOLOGISCH MUSEUM

Uw eerste bestemming vandaag is de beroemde archeologische site van het paleis van Knossos. Dit paleis was ooit het religieuze en administratieve centrum van de Minoïsche wereld.

Een rondleiding voert u door de ruïnes van het paleiscomplex, dat nu is opgegraven en gedeeltelijk gereconstrueerd om een beter inzicht te geven in het complexe labyrint. Bekijk de woonvertrekken van de vorsten, de voorraadkamers, de pottenbakkersateliers en het theater.

Van Knossos gaat u naar het Archeologisch Museum van Heraklion – een van de belangrijkste musea van Griekenland met een opmerkelijke en complete collectie artefacten uit de Minoïsche beschaving van Kreta.

… en nog veel meer!

Dag 7: Piraeus (Athene) –  Griekenland (08h00 – 23h00)

Geen moderne metropool is meer doordrenkt van mythes dan Athene, Griekenland. Van de ruige haven van Piraeus, toegangspoort tot Griekenlands legendarische eilanden, tot het Parthenon, eeuwig symbool van de Westerse beschaving: Athene is al eeuwenlang een trekpleister voor avonturiers en classicisten.

Mogelijke havenactiviteit:

 • ATHENE EN DE ACROPOLIS

Je bezoek vandaag begint met de beroemdste tempel van de antieke stad – het Parthenon, gewijd aan Athena, de beschermgodin van Athene. Via een kronkelend pad loopt u naar de Akropolis, passeert u de Propylaea, en ziet u in de verte de Erechtheum tempel en de portiek van de kariatiden. Versterkt door de hand van de mens, steekt de natuurlijke vesting van de Akropolis 230 voet boven de stad uit. Je kunt niet anders dan ontzag hebben voor het uitzicht beneden.

Als u door de stad rijdt, ziet u onder meer het Plein van de Grondwet, het Koninklijk Paleis waar de Evzones in hun traditionele klederdracht de wacht houden, de Tempel van Zeus en het Olympisch Stadion.

… en nog veel meer!

Dag 8: Nafplion –  Griekenland (08h00 – 16h00)

Nauplion is een van de mooiste stadjes van de oostelijke Peloponnesos. Het ligt aan de Argolische Golf, onder het waakzaam oog van het indrukwekkende Palamidi-fort.

Een groot deel van het leven van Nauplion richt zich op het middeleeuwse Old Town met haar steegjes met kinderkopjes en Venetiaanse huizen. Veel cafés en kroegen liggen langs de waterkant, tegenover een haven die dateert uit de Bronstijd. Turkse moskeeën bevinden zich naast moderne musea en overbruggen zo de kloven van cultuur en tijd. Bij zonsondergang is dit de beste plek voor een wandeling over de promenade. Vanaf het uitkijkpunt ziet u hoe het Venetiaanse fort (Bourtzi) eenzaam op een rotseiland ligt dat Agioi Theodoroi genoemd wordt.

Mogelijke havenactiviteit:

 • MYCENAE & PALAMIDI KASTEEL

Rijd landinwaarts over de Argive-vlakte door sinaasappel- en citroenboomgaarden, langs de oude steden Tiryns en Argos, om Mycene te bereiken.

Ga de site binnen via een loopbrug, omzoomd door ondoordringbare cyclopische muren, door de Leeuwenpoort, Europa’s oudste nog bestaande voorbeeld van monumentale beeldhouwkunst.

Wandel naar de eerste schachtgraf, waar Schliemann in 1874 de beroemde gouden dodenmaskers opgroef, die nu in het Archeologisch Museum in Athene te zien zijn. Deze plek biedt een prachtig uitzicht over de Argive…

Keer terug naar het schip per koets of daal te voet de 850 treden tellende trap af die terug naar de haven en uw schip leidt.

… en nog veel meer!

Dag 9: Argostoli (Kefalonia) –  Griekenland (08h00 – 16h00)

Kefalonia is het grootste eiland in de Ionische Zee, en staat bekend om zijn prachtige stranden, vervallen kastelen, afgelegen kloosters en warme Griekse gastvrijheid.

Argostóli is de havenstad van Kefalonia, aan de baai van Livadi. Deze werd herbouwd na een verwoestende aardbeving in 1953. Hoewel de architectuur nieuw is, blijft deze traditioneel Grieks.

Mogelijke havenactiviteit:

 • ST. ANDREW’S MONASTERY & ROMBOLA

Het klooster van Sint-Andreas is beroemd omdat het een bizar relikwie herbergt – de plaatselijke bevolking beweert dat het de zool van de rechtervoet van Sint-Andreas is. Tijdens de aardbeving van 1953 werd de witgekalkte bedekking van de binnenkant van de kerk losgemaakt en kwamen fresco’s uit de 13e en 17e eeuw tevoorschijn. Deze worden nu beschouwd als de belangrijkste artistieke schat van het eiland.

Bezoek aan de Rombola Winery en krijg inzicht in de productiemethoden van de beroemde en zeldzame Rombola wijn, gemaakt van een lokale druivensoort, die verkrijgbaar is in rood, wit en zoete Muscat. U krijgt de kans om enkele variëteiten te proeven.

… en nog veel meer!

Dag 10: Kerkira (Corfu) –  Griekenland (08h00 – 18h00)

Corfu is de parel van de Ionische Zee en trok in de 19e eeuw koninklijke families uit heel Europa aan, en sindsdien beroemdheden vanuit de hele wereld. Het eiland weerspiegelt een drievoudig erfgoed. Aan de ene kant is het zeker Grieks, maar de cultuur en het eten zijn ook beïnvloed door het nabijgelegen Italië, door Venetië in het bijzonder, met Italiaanse forten die over het eiland verspreid liggen. De Britse invloed komt misschien onverwachts, maar doordat zij vele jaren over het gebied heersten konden zij rond de Middellandse Zee verrassingen achterlaten zoals cricket en gemberbier.

Mogelijke havenactiviteit:

 • ACHILLION, KANONI & CORFU

We passeren het belangrijkste deel van de stad en gaan naar Corfu’s weelderige en groene platteland met olijf-, sinaasappel- en citroenbomen.

Uw bestemming is het dorp Gastouri, waar u het Achillion Paleis zult bezoeken – het landhuis dat werd gebouwd door keizerin Elisabeth van Oostenrijk en later eigendom was van keizer Wilhelm II. De prachtige tuinen en standbeelden zijn intact gelaten voor bezoekers om te bewonderen.

Ga verder naar Kanoni voor een vergezicht op het Klooster van Vlacherna en Muizeneiland.

Keer terug naar de stad via een andere route voor een begeleide wandeling door de smalle straatjes van de oude stad. Stop bij de prachtige St Spiridon kerk voordat u terugkeert naar het schip.

… en nog veel meer!

Dag 11: Kotor –  Montenegro (07h00 – 14h00)

Als u de baai van Kotor binnenvaart, zult u versteld staan van de dramatische schoonheid van deze Montenegrijnse kuststad. Dromerige kustdorpen zijn gebouwd op een achtergrond van bergen die eindigen in de Adriatische Zee, terwijl het stenen labyrint van de oude stad rijk is aan middeleeuwse architectuur en historische monumenten, tevens vindt u er de smalste straat ter wereld.

Mogelijke havenactiviteit:

 • TRADITIONAL MONTENEGRO

Stap aan boord van de bus en ontspan tijdens de steile klim in de heuvels voor een prachtig uitzicht op de baai van Tivat – de belangrijkste haven van Montenegro. Haarspeldbochten die de zwaartekracht tarten, maken de rit zowel opwindend als de moeite waard.

In het oude dorp Lastva zal uw gids u begeleiden op een korte wandeling om een lokaal huis en de St Maria kerk te bezoeken.

Leer meer over de productie van olijfolie en geniet van een snack van zelfgebakken brood, gerookte ham, kaas en wijn, allemaal geserveerd in het pittoreske dorpje Lastva. Er is een tentoonstelling van traditionele kunst en ambachten en u ziet een folkloristische voorstelling door een lokale groep.

Terug in Kotor verkent u de stad die bekend staat als het juweel van Montenegro. Tijdens een wandeling door de stad bezoekt u de kathedraal van St. Triphon.

… en nog veel meer!

Dag 12 & 13: Venetië –  Italië (13h00 -)

Deze betoverende stad werd op palen gebouwd die door de oude Venetianen in het water waren gezet om aan de harde realiteit van het leven op het droge te ontsnappen. En vandaag de dag biedt Venetië nog steeds een bijna tastbaar gevoel van ontsnapping uit de werkelijke wereld. Wanneer je de lagune binnenvaart en ogenschijnlijk voet aan wal zet, sta je nog steeds op het water. Venetië is een drijvend labyrint vol reflecties, omgeven door spiegels en glas, met glorieuze Venetiaanse architectuur die in het water wordt weerspiegeld, tot aan marmeren paleizen die hoog in de lucht schitteren. En hoewel Carnivale maar eens per jaar wordt gehouden, voelt iedere dag in Venetië als een festival met meer dan genoeg levendige activiteiten en bezienswaardigheden.

Mogelijke havenactiviteit:

 • VENICE SIGHTSEEING

Transfer per motorboot naar het San Marco-plein – het hart en de ziel van Venetië, met paleisachtige arcades en charmante cafés.

Een begeleide wandeling voert u langs de Byzantijnse façade van de San Marco kathedraal, oorspronkelijk gebouwd in de 9e eeuw, met koepels en bronzen paarden.

In het prachtige Dogenpaleis, de voormalige residentie van de hertogen van Venetië en de zetel van de Venetiaanse regering gedurende 800 jaar, beklimt u de Gouden Trap om de schilderijen van Tintoretto en Veronese te bewonderen.

Steek de beroemde Brug der Zuchten over om de gevangenis te bereiken en de cellen te bekijken. Op het plein zijn kleine werkplaatsen van glasfabrikanten en u zult hier stoppen om te winkelen voordat u terugkeert naar het schip per motorboot.

 

Prijs € 3.225*  per persoon

*dd. 30/01/2022 en steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid

*BELANGRIJK! COVID-vaccinatie vereist

Inbegrepen in de prijs:

– 12 overnachtingen– Vol Pension– Have It All pakket
( maximaal 15 alcoholische drankjes per dag aan maximaal $11 per drankje, 2 gratis excursies, Wifi surfpakket & 2 x diner in het Pinnacle Grill restaurant)
– Vluchten vanaf Brussel heen en terug
– Transfers van de luchthaven naar de cruiseterminal en vv.
– Activiteiten, animatie en shows aan boord
– Belastingen, toeslagen en havengelden

Niet inbegrepen in de prijs:

– Verplichte fooien (ongeveer 16 USD per persoon/per dag)
– Excursies (wel 2 inbegrepen tot max. 200 USD/pp)
– Specialiteiten restaurants (wel 2 maal inbegrepen)
– Persoonlijke uitgaven
– Annulatieverzekering

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

13-daagse cruise 28/07-09/08/22 : Italiaanse steden en Griekse eilanden!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie