10-daagse expeditiecruise Antarctica met Silversea

Antarctica is een continent dat altijd verandert en altijd spannend is. Het is een plek waar reizigers avonturiers worden en voet zetten op de laatste grens. Ga mee aan boord van de Silver Endeavour voor een luxe expeditie cruise naar de uiterste rand van de wereld, en duik in een land van zeldzame wilde dieren en adembenemende landschappen, in opperste comfort. In 10 dagen, zal de manier waarop u de wereld ziet helemaal veranderen.

Vluchten van Santiago naar Ushuaïa en vv inbegrepen. Wij verzorgen voor u ook de internationale vluchten naar Santiago op basis van de dagprijs.

Datum expeditie: 04.03.2023 – 14.03.2023 (ook andere afreisdata mogelijk – vraag ernaar!)

Expeditiecruise

Het schip: SILVER ENDEAVOUR – EMBRACE NEW LIMITS

Reis naar de uiteinden van de aarde aan boord van Silver Endeavour. Zeilend naar beide polen herdefinieert ons nieuwste schip de betekenis van ultra-luxe expeditie cruisen. Haar PC6 ijsklasse rating is een van de hoogste in de industrie, terwijl haar state-of-the-art uitrusting en exploratie technologie een van de meest geavanceerde expeditie ervaringen ooit bieden. Silver Endeavour luidt een nieuw tijdperk in voor ultra-luxe expeditie cruises, en brengt het afgelegen en opmerkelijke naar u toe in het kenmerkende Silversea comfort. Ga mee voor eindeloze mogelijkheden zowel aan boord als aan land aan boord van Silver Endeavour, het meest luxueuze expeditieschip op zee.

De Silver Endeavour is een All-Suite schip. Kies uit een breed scala van configuraties, variërend van 174m² (een van de ruimste in expeditie cruising) tot 33m², en zet koers naar de uiteinden van de aarde met prachtige uitzichten vanaf uw balkon, persoonlijke butler service en een overvloed aan luxe voorzieningen.

 

Dag 0 – 1: BRUSSEL – SANTIAGO – USHUAÏA

Dag 0: aankomst Santiago

Aankomst in Santiago met uw internationale vluchten. Transfer naar uw hotel.

Overnachting in het hotel.

Dag 1: dag van inscheping

Een vroeg ontbijt wordt geserveerd voordat u naar de luchthaven vertrekt voor uw vlucht Santiago – Puerto Williams.
Transfer naar de luchthaven.
Vlucht Santiago/Puerto Williams geselecteerd door Silversea in economy class.
Meet and greet op de luchthaven (Engelstalige assistentie).

Vertrek om 17h.

Dag 2 – 3: DRAKE PASSAGE

Het bevaren van de legendarische Drake Passage is een ervaring die slechts weinigen ooit zullen meemaken. De zuidpunt van Amerika voelt al als een wilde omgeving – maar de sensatie om de verre kliffen van het schiereiland dat bekend staat als het ‘einde van de wereld’ aan de horizon te zien verdwijnen, is er een die even episch, griezelig en magisch is.

Dag 4: ANTARCTIC SOUND

Weinig reizen spreken zo tot de verbeelding als een reis naar een van de meest afgelegen, extreme en betoverende wildernissen van de planeet, Antarctica. Een avontuur in zijn puurste vorm, slechts een handvol mensen zullen ooit het geluk hebben om de majestueuze schoonheid van deze monochrome landschappen uit de eerste hand te ervaren. De Antarctic Sound is een van uw eerste ontmoetingen met dit witte koninkrijk, gelegen aan het noordelijke uiteinde van het Antarctisch Schiereiland – dat zich als een tentakel uitstrekt naar Vuurland, het meest zuidelijke punt van Zuid-Amerika, ook wel bekend als het ‘einde van de wereld’. De Sound, die zijn naam ontleent aan het eerste schip dat in 1902 de doorgang tussen het schiereiland en de Joinville eilandengroep trotseerde, is een rauwe, zintuiglijke aanval van imposante ijsbergen die van de uiteenvallende Larsen Ice Shelf zijn afgebroken. Sta oog in oog met ijseilanden van stadionformaat en ontmoet de buitengewone vogels die dit witte koninkrijk hun thuis noemen. Kijk toe hoe kolonies ezelspinguïns rondhuppelen en hoe kaapse stormvogels overvliegen, terwijl de unieke fauna van het continent om je heen floreert.

INBEGREPEN EXCURSIES:

  • Zodiac cruise met het Silversea Expeditie Team
  • Hiking met het Silversea Expeditie Team
  • Kayaktocht met het Silversea Expeditie Team

Dag 5-7: ANTARCTIC PENINSULA

Het Antarctisch schiereiland strekt zich uit richting Zuid-Amerika en steekt een wenkende vinger uit naar de avonturiers die dit ongetemde rijk durven te verkennen. Het Antarctisch Schiereiland strekt zich uit vanuit het hart van het meest zuidelijke continent ter wereld, ligt op slechts 620 mijl van Tierra del Fuego en biedt voor velen een spectaculaire eerste kennismaking met de met sneeuw bedekte landschappen en kolossale ijssculpturen van het minst geëxploreerde continent ter wereld.

 

INBEGREPEN EXCURSIES:

  • Zodiac cruise met het Silversea Expeditie Team
  • Hiking met het Silversea Expeditie Team
  • Kayaktocht met het Silversea Expeditie Team

Dag 8: SOUTH SHETLAND ISLANDS

Dicht bij de noordwestelijke punt van het Antarctisch Schiereiland, gescheiden door de Straat van Bransfield, vallen de South Shetland Islands onder de jurisdictie van het Antarctisch Verdrag, waardoor de aanspraken op hun soevereiniteit worden opgeschort. Verschillende landen hebben hier onderzoeksbases, en met mollige zeeolifanten en drommen ezels-, kinband- en adéliepinguïns die de eilanden ook hun thuis noemen, kan het er soms zelfs een beetje druk zijn. King George Island is het grootste en meest gastvrije eiland, waar het merendeel van de onderzoeksstations is gevestigd, waarvan sommige het hele jaar door worden bevolkt door kleine, geharde bemanningen. Maar laat u niet misleiden, deze eilanden bieden een buitengewoon avontuur op een van de meest afgelegen locaties op aarde. De drievoudige pieken van Mount Foster torenen boven de archipel uit en je voelt je hart sneller kloppen als je naar de kern van de prachtige ingestorte vulkaankaldera van Deception Island vaart. Wandel door de maanlandschappen en neem zelfs een duik in het onwaarschijnlijk warme, geothermisch verwarmde water van Pendulum Cove. Elephant Island staat ondertussen diep in de annalen van de Antarctische expeditie-legende geschreven, als de plek waar Ernest Shackleton en de getroffen bemanning van de Endurance in 1916 op wonderbaarlijke wijze een barre Antarctische winter overleefden.

INBEGREPEN EXCURSIE:

  • Zodiac cruise met het Silversea Expeditie Team

Dag 9: DRAKE PASSAGE

Het bevaren van de legendarische Drake Passage is een ervaring die slechts weinigen ooit zullen meemaken. De zuidpunt van Amerika voelt al als een wilde omgeving – maar de sensatie om de verre kliffen van het schiereiland dat bekend staat als het ‘einde van de wereld’ aan de horizon te zien verdwijnen, is er een die even episch, griezelig en magisch is.

Dag 10: CRUISING CAPE HORN

In het verleden riepen geen twee woorden meer angst op bij zeelieden dan Kaap Hoorn. Met zijn reputatie van woeste stormen en bergachtige zeeën was het een plek waar een zeevaarder respect afdwong voor moed tegen de verwachtingen in. Tenminste, als hij het kon navertellen (hij mocht ook een gouden oorbel dragen en dineren met één voet op tafel).

De Kaap zelf is het ruige eilandpunt van Zuid-Amerika dat uitsteekt in de door stormen geteisterde Drake Passage. De Nederlandse zeeman Willem Schouten en koopman Jacob Le Maire, beiden afkomstig uit Hoorn (vandaar Kaap Hoorn), zetten de Kaap in 1616 op de kaart toen zij probeerden het handelsmonopolie van de Verenigde Oost-Indische Compagnie over de Straat van Magellan te omzeilen.

Bij helder weer, wanneer het eiland vrij is van de frequente ijzige rukwinden die de kusten beuken, is een 7 meter hoog stalen monument te zien dat op ongeveer 1,5 kilometer afstand van de echte kaap staat, vlakbij het Chileense marinestation. Het toont het silhouet van een albatros, een vogel waarvan wordt gezegd dat hij de zielen draagt van de zeelieden die zijn omgekomen bij het ronden van de Hoorn. Met dat in gedachten, prijs uzelf gelukkig dat u de Hoorn op een luxe Expeditiecruiseschip trotseert in plaats van vanaf het door de golven geteisterde en gevaarlijke dek van een windjammer.

Dag 11: PUERTO WILLIAMS

Aankomst Puerto Williams.

Ontscheping om 8h.

Ontvangst in de haven (Engelstalige assistentie).
Transfer naar de luchthaven op tijd voor het inchecken van de door Silversea geselecteerde vlucht Puerto Williams/Santiago in economy class.
Hotelovernachting Santiago vooraleer uw terugvlucht richting België.

Interesse in deze reis?

Contact

Openingstijden

Reisaanvraag

10-daagse expeditiecruise Antarctica met Silversea

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie